Moderní nábytek pro Vás

Ložnice - oáza klidu

14.06.2009 09:29

Ke zdravému a klidnému spánku přispěje útulná ložnice

Předtím, než začneme vybírat vhodnou místnost na spaní, vezmeme v úvahu, že ložnice patří do klidové zóny bytu. Je také důležitou součástí domova, protože v ní trávíme třetinu života. Kvalita spánku je důležitější než jeho délka, proto by místnost měla být útulná, pohodlná a tichá. Tak je tomu například u ložnice LUNO, která tyto atributy splňuje. Nabízíme ve dvou barevných variantách, wenge a dub mléčný. Pro ložnici vybereme takové prostředí, kde nebudeme rušeni. Máme-li možnost, dáme přednost místnosti v nejtišší části domu, kde není slyšet dopravní hluk. Vhodné není ani místo nad restaurací nebo nočním klubem. Vedou-li okna do rušné ulice, ticho zajistíme zvukovou izolací v podobě plastových oken nebo dvojitých dveří. V nižším podlaží vytvoříme zvukovou bariéru izolační vrstvou položenou pod podlahovou krytinou.

Uspořádání místnosti
Vybavení ložnice podřizujeme většinou tvaru, uspořádání místnosti a orientaci vůči světovým stranám. Postel postavíme tak, aby okno bylo buď u nohou, nebo po straně postele. Není dobré spát s hlavou u otevřeného okna. Ovšem polohu postele ovlivní i umístění dveří. Mělo by být dost místa na jejich otevření. V opačném případě jsou řešením posuvné dveře. Kromě dveří se zaměříme i na způsob otevírání dvířek skříněk a skříní. Máme-li zabudovanou skříň do zdi, pak by měla postel stát vedle ní nebo na druhé straně místnosti. Skříňky by měly mít při otevírání dostatek vůle a k uloženým věcem by měl být snadný přístup.

Nepřetopené prostředí

V případě, že jsme si poradili s uspořádáním místnosti, budeme se zabývat i větráním a topením. Teplotu v ložnici preferujeme nízkou, abychom se vyhnuli dehydrataci. Ideálních je proto 13 až 15 °C. V ložnici dětí a starších osob může být o pár stupňů více. Hodí se i zvlhčovače vzduchu, hlavně v létě. Neholdujeme-li přístrojům, úplně postačí větší mělká nádoba, kterou naplníme každý den vodou. Zdravý spánek podpoří také pravidelné větrání místnosti včetně lůžkovin.

Podlaha tlumí zvuk
Záležet si dáme i na výběru podlahové krytiny, která pomáhá tlumit hluk. Příjemné na dotek jsou vlněné koberce, ale i dřevěná podlaha, která se navíc velmi dobře udržuje. Komfort kolem lůžka zajistíme předložkou z bavlny nebo jiného pracího materiálu. Dlažbě v ložnici se raději vyhneme - je tvrdá a studí do nohou. Ovšem, máme-li podlahové vytápění, můžeme si dopřát i dlažbu.

Neutrální barvy a styl

Ložnice je po koupelně nejintimnějším místem bytu. V samostatné místnosti si můžeme bez obav vybrat takový styl i barvy, které jsou nám nejbližší. Zato ve společné ložnici půjde o určitý kompromis. Ale i v ložnici se vyplatí jednoduchost bez zbytečných ozdob, na něž se chytá prach. Pro výmalbu místnosti se hodí neutrální a pastelové tóny, například teplé odstíny žluté, vodově modré nebo světle zelené. U žluté dáme přednost světlým tónům s bílým základem, které působí nenásilně. Modrá je vhodná pro relaxaci. V případě, že modrou považujeme za příliš studenou, zvolíme teplejší levandulovou. Místnost rozjasníme a oživíme mátově zelenou, která v kombinaci s dřevěným nábytkem působí uklidňujícím dojmem. Zajímavá a inspirující je výrazná barva na stěnách s doplňky v jemných pastelových tónech. Na vyznění místnosti mají vliv i tkaniny. Upřednostníme jednoduché a lehké látky, nebo jednobarevné či dekorativní textilie s potiskem, které kontrastují nebo splynou se stěnami. Nápadnější vzorované látky použijeme na polštářky a přehozy. Nikdy ale v případě, pokud máme vzorované tapety na stěnách

Vyhledávání

Kontakt

Celý pracovní tým e-shopu Nábytek-Moderní.cz +420 721 677 220

Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,