Moderní nábytek pro Vás

Pracovna a kancelář

14.06.2009 09:37

Pracovna a kancelář - jak je správně vybrat?


Pracovnu doma sice nemá každý, přibývá však těch, kteří by ji přinejmenším uvítali. Jak ji tedy zařídit tak, abychom na práci dobře viděli a aby nás z neustálého sezení nebolela záda? Správný psací stůl a kancelářská židle umí divy. A pokud se vám pracovna do žádného koutku nevejde, nevadí, i pro vás existuje řešení.

Výběr psacího stolu by měl být přizpůsoben kromě velikosti pokoje také výšce pracujícího, přičemž bychom neměli zapomenout na dostatečný prostor na nohy i opření rukou. Co se týče pracovní plochy, poslední trendy velí sestavit ji z jednotlivých částí buď do písmene L či U.

Nepodceňte výběr psacího stolu

Správný psací stůl by měl mít výsuvné nebo polohovatelné desky pod klávesnici nebo monitor, které tím pádem dokáží nastavit hloubku stolu. Nebojte se v prodejně ke stolu usednout a zjistit tak, jestli jeho přední hrana není příliš ostrá a prostor na nohy je dostatečný.

Židle pro pohodlné sezení

Pokud hledáte kancelářskou židli, rozhodně berte tu s polohovatelným sedákem, který je dnes téměř samozřejmostí. Rozdíl mezi deskou stolu a židlí by měl být kolem 28 cm, opěrky na ruce s opěradlem také nepodceňujte. Budete to potom vy, kdo bude naříkat na bolavá záda, proto se nesnažte na kancelářské židli ušetřit, opravdu se nevyplácí.

Úložný prostor nade vše


Neměli bychom zapomenout ani na dostatek úložného prostoru. Dnes není problém oběhnout obchod s nábytkem a za levný peníz pořídit skladné krabice a šanony, které dostanou místo jak na poličkách nad stolem, tak pod nebo vedle psacího stolu. Pamatujte, že úložného místa není nikdy dost. Pokud už se rozhodujete pro pracovnu, plánujete v ní nejspíš i pracovat, to znamená produkovat jistě kvanta popsaných papírů.

Důležité osvětlení

Nezapomínejte na světlo. Denní světlo z venčí je nejlepší, proto se snažte pracovnu nasměrovat k oknu. Pravák potřebuje světlo zleva a shora, levák naopak zprava a shora. Pokud dostatek denního světla nemáte, zkuste ho nahradit zářivkami. Zde platí čím více, tím lépe. Budou totiž vrhat méně stínů a světlo se rozptýlí.

Mobilně i doma

Pokud nemáte místa nazbyt, popřemýšlejte nad mobilní pracovnou. Designeři vymýšlejí nejrůznější typy stolků, které je možné přesouvat a využívat dle libosti. Posledním hitem je stůl, na kterém je obrazovka počítače pod klávesnicí. Ač to zní takřka šíleně, nápad není zase tak špatný, chce to jen vyzkoušet.

Vyhledávání

Kontakt

Celý pracovní tým e-shopu Nábytek-Moderní.cz +420 721 677 220

Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,