Moderní nábytek pro Vás

Psací stoly, PC stoly

13.06.2009 23:21
V žádném dětském pokoji by neměl chybět pracovní kout. Nezáleží na tom, zda si v něm dítě s vyplazeným jazykem kreslí postavičku panáka, nebo se připravuje na maturitu. Základ zůstává stejný. Příjemné pracovní prostředí a praktický, funkční nábytek, jako psací stůl, kancelářská židle apod.

 

PC stoly, počítačové stoly

V žádném dětském pokoji by neměl chybět pracovní kout. Nezáleží na tom, zda si v něm dítě s vyplazeným jazykem kreslí postavičku panáka, nebo se připravuje na maturitu. Základ zůstává stejný. Příjemné pracovní prostředí a praktický, funkční nábytek, jako psací stůl, kancelářská židle apod.

Podoba dětského pracovního koutu se samozřejmě v průběhu let mění. Tři věci by však měly - kromě základního vybavení - zůstávat stejné: dostatek světla, vzduchu a alespoň relativní klid.

Ve školce to začíná

Pracovní kout by neměl chybět už v pokoji předškoláka, který stále potřebuje především dostatek místa k odpočinku a na hraní. Stůl stejně jako židle musí mít správné rozměry, jinak ubližují páteři dítěte. Vzhledem k tomu, že děti rostou jako z vody, jsou nejvhodnější výrobky s nastavitelnou výškou pracovní a odkládací plochy stolu a sedáku židle. Výšku dětských stolů lze například nastavovat v rozmezí 50 až 75 centimetrů. A jak poznat správnou výšku židle? Jednoduše - i při opření by musí chodidla dítěte spočívat celou plochou na podlaze.

Nábytek do pracovních koutů nejmenších se nejčastěji vyrábí z masivu a měl by mít zakulacenou hranu, aby nedocházelo k úrazu.

Nároční studenti a školáci

Větší pozornost i prostor věnujeme pracovnímu koutku školáka, který k plnění svých povinnosti už potřebuje více než jen pastelky a čtvrtku. A pokud vybereme správně, máme navždy po starostech. Kvalitní a vhodně zvolený nábytek totiž vydrží potomkům od první třídy do maturity i ke státnicím. Náležitou pozornost bychom opět měli věnovat vhodnému sezení. Naprostou samozřejmostí by mělo být nastavení optimální výšky sedací plochy a sklonu opěradla. Područky zvyšují pohodlí, ale pro zdravý sed nejsou nezbytné. Co se týče tvrdosti sedáku, platí pro něho stejná pravidla jako pro matrace - neměl by tlačit ani být příliš měkký.

Pracovní stůl umístíme v bezprostřední blízkosti okna. Denní světlo by mělo na plochu dopadat pravákům zleva a naopak levákům zprava, nebo zepředu. Pro přehled a pohodlí je nezbytná hloubka stolu alespoň 60 centimetrů. Pokud nám to místo dovoluje raději volíme 70 až 80 centimetrů. Doporučená délka stolu je 140 a výška 75 centimetrů.

Prostorově náročnější jsou stoly, na kterých se musí najít místo pro počítač. Za nejvhodnější se považují sestavy ve tvaru písmen U nebo L, které se však vejdou pouze do prostornějších místností. Počítačové pracoviště i odrostlého školáka by mělo být vybaveno i vhodnými úložnými prostory, nejlépe zčásti otevřenými a zčásti uzavřenými. V malých pokojích mohou mít podobu mobilního kontejneru.

Když přibude počítač

Počítačové pracoviště musí mít i vhodné osvětlení. Nejvhodnější jsou svítidla umožňující nasměrování toku světla dle aktuální potřeby. Při osvětlení monitoru se naopak využívá nepřímé světlo - aby nedocházelo k odrazu - mělo by být nasměrováno na stůl, nikoliv na obrazovku.

Kam s ním?


Mnohem složitější situaci mají rodiče tam, kde na pracovní kout nezbývá místo. Ti potom musejí pečlivěji měřit, kombinovat a vybírat. Přesto i v této situaci lze vybírat z několika možností. Pracovní kout lze například umístit pod takzvané spací patro. Ovšem to platí pouze pro místnosti s vysokými stropy. Protože pochozí výšku pod lůžkem, tedy takovou, kde mohou chodit všichni členové rodiny vzpřímeně, musí ještě doplňovat minimální prostor 65 centimetrů mezi lůžkem a stropem. Stůl lze také umístit i do stěny, v níž jsou zakomponovaná dvě vyvýšená lůžka, přičemž pod jedním z nich je právě místo určené na počítač. Tam, kde školák či student nevyužívá počítač denně, ho lze umístit například do skříně.

Vyhledávání

Kontakt

Celý pracovní tým e-shopu Nábytek-Moderní.cz +420 721 677 220

Erotické spodní prádlo, kalhotky, tanga, podprsenky, košilky, korzety levně, podvazky, punčochy, levné plavky, pyžama, noční košile, župany, punčochy, ponožky, moderní nábytek, botníky do malé předsíně, dětský nábytek, houpací sítě, závěsná křesla, jídelny, komody výprodej, knihovny nábytek, ložnice, matrace, nábytek z masivu, nábytek BRW, obývací pokoje, plastový nábytek, postele s úložným prostorem, ratanový nábytek, rustikální nábytek, sedací pytle, sedací soupravy, kožené sedací soupravy, skříně s posuvnými dveřmi, zahradní nábytek, levný nábytek, levné botníky, bytové doplňky a dekorace, český nábytek, dětský nábytek, dílenský nábytek, levné houpací sítě, jídelny, levné komody, konferenční stolky, koupelnový nábytek, levné kuchyně, kovový nábytek Bzenec, levné ložnice sestavy, levné matrace, nábytek z masivu, obývací pokoje, levné postele, rustikální nábytek bazar, levné sedací pytle, levné sedací soupravy, kožené sedací soupravy levné, levné skříně, levné stoly, levný zahradní nábytek, koupelny, vodovodní baterie, umyvadla, wc mísy, vany, elektronické bidety, sprchové kouty, sprchové vaničky, koupelnové doplňky, koupelnový nábytek výprodej, bojlery, radiátory, expanzní nádoby, levné spodní prádlo, dámské spodní prádlo, erotické prádlo, levné podprsenky, sportovní podprsenka, kalhotky, tanga, svatební spodní prádlo, topy, tílka, košilky, korzety, podvazky, saténové prádlo, bezešvé spodní prádlo, sportovní prádlo, pánské spodní prádlo, pánská tanga, pyžama, noční košile, župany, dětské spodní prádlo, plavky 2013, dívčí plavky, pro těhotné a kojící, nářadí, aku nářadí, auto nářadí, elektrické nářadí, kompresory, pneu nářadí, boxy na nářadí, brašny, nářadí Knipex, nýtovací kleště, ruční nářadí, dárky, dárky pro muže, dárky pro ženy, dárky k narozeninám, čokoládové dárky, dárek k výročí, svatební dary, dárky k svátku, erotické dárky, ptákoviny, vtipné dárky, dárky k valentýnu, dárky pro děti, vánoční dárky, levný nábytek, moderní nábytek, fitness výživa, nábytek z masivu, levné sedací soupravy, koupelnové doplňky, prádlo,